top of page

CURRICULUM VITAE

Ik ben een (cultureel) erfgoedprofessional met veel kennis en werkervaring op het gebied van marketing, communicatie, PR en social media binnen het museale werkveld. Ik ben een gedreven, creatief persoon, die van uitdagingen houdt. Mijn kracht ligt bij overdracht, in woord, tekst, beeld en verbeelding. 

Naast mijn ervaring binnen het culturele werkveld ben ik educator en projectleider gespecialiseerd in het implementeren van innovatief leren, 21st century skills, en makereducatie. 

Marketingcommunicatie en PR adviseur

Het Scheepvaartmuseum

september 2018 - heden

 

Marketing & Communicatie, met de focus op buitenlands toerisme, tentoonstellingen en randprogrammering. 

Team Member
Kaleido Collective
oktober 2017 - heden

 

Kaleido Collective is een collectief van professionals binnen diverse disciplines, die verrassende, leerzame en interactieve tentoonstellingen ontwerpen.

Accountmanager educatie & voorlichter Maakkunde

NEMO Science Museum

september 2017 - september 2018

www.maakkunde.nl

Als accountmanager en voorlichter Maakkunde adviseerde ik basisscholen bij het implementeren van Wetenschap & Technologie binnen het vaste curriculum. Ik liet hen daarnaast kennismaken met Maakkunde, de hands-on lesmethode van NEMO voor W&T onderwijs.

Over Maakkunde en NEMO
Wetenschap en technologie als integraal en duurzaam onderdeel van het onderwijs curriculum. Dat is wat NEMO met de Maakkunde methode beoogt. Met de nadruk op duurzaam: niet alleen door het borgen van het aanbod binnen het curriculum, maar ook door het borgen van kennis en vaardigheden van de leerkrachten. Want alleen wanneer zij de juiste kennis en vaardigheden bezitten kunnen de leerkrachten W&T vol zelfvertrouwen in de klas aanbieden. 

Marketing & Communicatie

Museum Catharijneconvent

oktober 2016 - september 2017

 

Marketing & Communicatie, o.a. voor de tentoonstelling Luther (22 september 2017 t/m 28 januari 2018) social media en web manager. Voor het museum heb ik een multimediatour met museumroute voor jongeren (10+ jaar) ontwikkeld en gemaakt. 

(freelance)  Projectleider Erfgoed, Diversiteit & Burgerschap
Projectleider Innovatief leren & ICT

​4e Montsessorischool De Pinksterbloem

september 2015 - januari 2018

 

Voor 4e Montessori basisschool De Pinksterbloem in Amsterdam ben ik ingezet om 'het nieuwe leren en ICT' een plek te geven binnen het vaste curriculum van de school. Naast het maken van een beleidsplan en route voor implementatie, heb ik als projectleider de innovatieweek met afsluitende innovatiebeurs georganiseerd. Tijdens deze week werd het vaste programma volledig losgelaten en konden de zowel  de leerlingen als de leerkrachten kennismaken met innovatieve beroepen en middelen. Een week lang werden er door creatieve en innovatieve bedrijven, ouders en freelancers workshops en lessen gegeven. Tijdens de innovatiebeurs presenteerden de leerlingen wat zij geleerd, ontdekt en gemaakt hadden. 

 

Voor 4e Montessori basisschool De Pinksterbloem in Amsterdam ben ik ook ingezet om een doorlopende leerlijn Erfgoed, diversiteit & burgerschap te ontwikkelen en implementeren binnen het vaste curriculum van de school. 

 

Marketing, Communicatie, PR

​Zaans Museum 2008 - september 2015

 

​manager marketing, communicatie social media- en webmanager, staflid
Verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoering van communicatie en marketingbeleid, interne en externe communicatie, PR. Verantwoordelijk voor de inhoud en kwaliteitsbewaking van publieksservice en bezoekersonderzoeken, het ontwikkelen en vernieuwen van communicatiemiddelen (waaronder social media en de website), marketing en communicatieplannen, publieks- en publiciteitscampagnes, publieksacties, (educatieve) activiteiten en evenementen. Behaalde resultaten: groei bezoekers aantallen van 22.000 naar 70.000 per jaar.
Ook heb ik voor het Zaans Museum & Verkade Paviljoen een hands-on rondleiding voor blinden en slechtzienden ontwikkeld, was ik curator en projectleider van de tentoonstelling Alles is er al. Het wacht om gezien te worden. en projectleider van het Nederland Ruslandjaar. 

 

Discipline Deskundige Erfgoededucatie, MOCCA 2013 Amsterdam

Hoofd redactie en grafische vormgeving, marketing & communicatiespecialist

Ketel Platform, januari - september 2012
Amsterdam (onbezoldigd)

Educatie adviseur

Noordjes Kinderkunst, 2008
Amsterdam (onbezoldigd)

 

Management / bouwcoördinator en leraar basisonderwijs

6e Montessoribasisschool Anne Frank, 2000 - 2007
Amsterdam


2001-2004 staflid en coördinator van de onderbouw. Ik gaf leiding aan 6 collega's,  was verantwoordelijk voor de organisatie van bouwgerelateerde activiteiten en projecten, supervisor, verantwoordelijk voor de continuïteit, voortgang en kwaliteit binnen de onderbouw.  Ook was ik als staflid en manager direct betrokken bij het ontwikkelen van jaar- en beleidsplannen. Ik heb als groepsleerkracht in alle bouwen lesgegeven (onderbouw 4-6 jaar, middenbouw 6-9 jaar en bovenbouw 9-12 jaar)

Ik heb een groot aantal gevarieerde educatieve programma's, lessenseries en educatief materiaal voor kinderen in de leeftijd van 4 -12 ontwikkeld en heb verschillende educatieve projecten voor de school georganiseerd en samengesteld. 

Anchor 1
Skills

PHOTOSHOP

INDESIGN

MUSE

DIVERSE CMS

HTML

PROJECTMANAGEMENT

COPYWRITING

SOCMED

WEBREDACTIE

VORMGEVING

CONTENTMANAGEMENT EN CREATIE

REDACTIE (ON- EN OFFLINE)

Talen

NEDERLANDS

ENGELS

HTML

 

ERVARING

creatief, flexibel, leergierig, ik houd van uitdagingen en afwisseling, ben een denker én doener, nieuwsgierig, visueel ingesteld, geduldig, grondig, goede luisteraar en coach, een organisator, autodidact, doorzetter, crisismanager, analytisch, pragmatisch, oplossingsgericht, oog voor detail, gevoel voor humor, (eigen)wijs

 

Ik houd me graag bezig met  fotografie en fotograferen, (grafisch) design, web en webdesign, cultuur, erfgoed, identiteit, educatie, filosofie, streetart, kunst, innovaties, art house en documentaires, schrijven, koken, squash, fitness, (klassieke) muziek

INFO
Eigenschappen en eigenaardigheden
  • Black Instagram Icon

bekijk mijn instagram

ontdek mijn kookblog

OPLEIDING & CURSUS
Reinwardt Academie, Master of
Museology 2007 - 2009, Amsterdam

Hogeschool van Utrecht, Master
Gedragskunde, 2000 - 2002, Utrecht

Educatieve Faculteit Amsterdam,
Montessori PABO, 1996 - 2000
Amsterdam

cursus Jonge risicokinderen
Amsterdam

cursus Educatieve Diensten,
Educatieve Faculteit i.s.m. het Scheepvaartmuseum Amsterdam

cursus Mediator, digitale media
Educatieve Faculteit Amsterdam

cursus audio visueel design
Educatieve Faculteit Amsterdam

 

 

 

bottom of page