top of page

Maker educatie: 3D printer bouwen met het 3D Kanjers project

De afgelopen weken is er in het science lokaal keihard gewerkt aan een heel bijzonder project. Vijftien leerlingen uit de bovenbouw hebben samen een echte 3D printer gebouwd.

De groep 3D Kanjers, bestaande uit Shahid, Ami, Friso, Koray, Tip, Olivier, David, Anna, Melissa, Henrik, Ludwig, Loran, Jan, Cato en Teun, heeft een topprestatie geleverd.Van het in elkaar schroeven van de verschillende onderdelen tot het aansluiten van de electronica, alles hebben onze 3D kanjers helemaal zelf gedaan. Een lastig en precies karwei, waarbij de handleiding voor het bouwen ook nog eens in het Engels was! De 3D Kanjers kregen gelukkig wel hulp van Philippe Bressers, die de kinderen kon voorzien van de nodige technische tips en aanwijzingen.

Donderdag 29 oktober zullen de 3D Kanjers de printer fine-tunen en testen voor echt gebruik binnen de school. Zo kunnen binnenkort alle leerlingen van De Pinksterbloem hun eigen 3D ontwerp op deze zelfgebouwde printer uitprinten!

Het 3D Kanjers project is onderdeel van het schoolbrede project ‘innovatief leren en ICT’ dat dit schooljaar is gestart. Doel van dit project is het implementeren van innovatief onderwijs binnen het vaste aanbod van de school.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page