top of page

Innovatief leren in het basisonderwijs: de innovatieweek


Na twee maanden voorbereiding en wat bijspijkerdagen voor de leerkrachten ging gister de Pinksterbloem Innovatieweek van start. In alle klassen werd het vaste lesprogramma geheel losgelaten en ingeruild voor innovatieve lessen en workshops, die werden gegeven door leerkrachten, ouders en externen.

In de onderbouw maakten de kinderen digitale prentenboeken, werden met de app 'Blox' 3D bouwwerken omgezet naar 2D bouwwerken en er werd gestart met het zelf maken van prachtige stop-motion films.

De middenbouw leerde alles over 3D animaties, en verbaasde zich er vooral over dat je daar écht HEEL lang mee bezig bent. Ook hebben zij leren programmeren met scratch jr., en leerden zij hoe innovatieve middelen zelfs in de cockpit van een vliegtuig worden gebruikt. Met gym bestuurden zij een drone, wat toch lastiger is dan je denkt en tenslotte, als kers op de taart, hebben zij in de klas poep gemaakt tijdens de workshop 'Geneeskunde en 21st Century Skills'.

De bovenbouwleerlingen leerden niet alleen programmeren met scracth van meester Rein, maar ook alles over app gebruik in de politiek, 3D printen en 3D animaties, en maakten zelf een UX design voor de website van Ben & Jerry's (van de heerlijke ijsjes).

Dat de eerste dag meer dan geslaagd was, was wel te zien en te horen aan de enthousiaste reacties van de leerlingen. En dat is tenslotte waar we het allemaal voor doen!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page