top of page

Innovatief onderwijs: een geslaagde innovatieweek en innovatiebeurs!

fotografie: Daanbeelden Wat was het een geslaagde week: De Pinksterbloem Innovatieweek. In alle klassen bruiste het van de innovatieve lessen, activiteiten en workshops en werd iedereen ondergedompeld in een nieuwe wereld. Dankzij de grote inzet van ouders, leerkrachten en externen was er een breed scala aan spannende en leerzame activiteiten. Een kleine greep hieruit willen we graag delen!

In de onderbouw maakten de kinderen digitale prentenboeken, werden met de app ‘Blox’ 3D bouwwerken omgezet naar 2D bouwwerken en leerden zij hoe je poep maakt. Ook werden er met de animatietafel werkelijk prachtige stop-motion films gemaakt, leerden de kinderen met ‘robottaal’ de basis van het programmeren en kregen zij les in digitale fotografie.

De middenbouw leerde alles over 3D animaties, en verbaasde zich er vooral over dat je daar écht HEEL lang mee bezig bent. Ook hebben zij leren programmeren met scratch jr., en leerden zij hoe innovatieve middelen zelfs in de cockpit van een vliegtuig worden gebruikt. Met gym bestuurden zij een drone, wat toch lastiger is dan je denkt. Er werden mooi uitvindingen gedaan met behulp van ‘little bits’, apps ontworpen en prototypes gemaakt, en tenslotte, als kers op de taart, hebben ook zij in de klas poep gemaakt tijdens de workshop ‘Geneeskunde en 21st Century Skills’.

De bovenbouwleerlingen leerden niet alleen programmeren met scracth van meester Rein, maar ook alles over app gebruik in de politiek, 3D printen en 3D animaties, en maakten zelf een UX design voor de website van Ben & Jerry’s (van de heerlijke ijsjes). Ook leerden zij over filmen met een slow motion camera en alle ins & outs van game design, hacken, 3D ontwerpen en 3D printen… en nog héél veel meer! Een groepje bloggers uit de bovenbouw deed vakkundig verslag van de lessen en activiteiten, dat zij publiceerden op de speciale Pinksterbloem Facebook Community.

Alles wat de leerlingen tijdens de innovatieweek hebben gedaan, geleerd en gemaakt werd op zeer professionele wijze tijdens de innovatiebeurs gepresenteerd. Op deze beurs was ook de Amsterdamse Wethouder van Onderwijs, Simone Kukenheim, aanwezig. Met veel belangstelling en enthousiasme liet zij zich uitgebreid informeren over deze geslaagde week!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page